once you go Mac, you never go back

Standard

primul orice de la apple a fost un ipod. L-am primit de ziua mea acum 3 ani si mi-a placut atat de mult incat il mai am si acum, desi am facut upgrade intre timp.
dar ala – primul – a reprezentat initierea mea intr-o lume in care tehnologia nu te umileste, e intuitiva si arata si bine.
anul trecut era evident ca va trebui sa imi cumpar si un laptop nou. Aveam un IBM din 2001 – de pe vremea cand ibm era IBM. Nu avea placa de wireless incorporata, avea tastatura cu arcuri (a trebuit sa o schimb la un moment dat si a fost mare bataie de cap pana am gasit una), nu il mai tinea bateria nici juma’ de ora. Nu ii mai mergea bine butonul de oprit/pornit si prin urmare il „inchideam” trecindu-l in stand-by. Ii faceam back-up lunar, de frica sa nu isi dea duhul de tot intr-o zi.
Nu mai puteam sa aman un upgrade si uite asa mi-am luat mac – white mac, mai precis. L-am luat la timp sa ma ajute sa imi treaca mai usor timpul pana sa vina bebedinul, l-am avut cu mine in maternitate si ne-am pozat amandoi in toate modurile posibile, mi-a facut noptile din primele luni mai usoare (aveam deja playlist de filme setat: bebedinul nu avea nici o problema cu zgomotul de fond al coloanei sonore a filmelor, dar tresarea daca intorceam o pagina la o carte).
era clar inceputul unei noi prietenii si eram sigura ca ma va tine si asta ani buni, aproape ca ibm-ul devenit acum instrument didactic pentru ikika.
daaar, intr-o seara ikika vrea sa puna o tava pe masa, tava impinge o sticla, sticla se opreste intr-un pahar cu suc care se varsa peste mac-ul meu. oprit macu, sters tastatura, tamponat cu hartie sa absoarba ce o mai fi, lasat in jos nu’s cum si – greseala mare – deschis sa vedem cum ii merge dupa nici 2 ore.
nu-i mergea nicicum – s-a inchis singur si am avut parte de un weekend foarte lung (era abia vineri seara) pana sa ajung cu el la service.
am ajuns insa degeaba – evident ca garantia nu acopera asemenea accidente, dar nu asta ar fi fost problema. Sa il repar ar fi fost jumatate din unul nou si inca fara nici o garantie ca nu vor mai fi necesare si altele si iar altele pe urma.
M-am intors ca batuta acasa, am avut parte de o noapte alba si a doua zi m-am dus sa imi iau altul – de data asta am cumparat si o paturica de silicon de pus peste tastatura, sa fie!
Macu vechi (vechi vorba vine, nu avea nici 5 luni) este acum proiect de bricolaj pentru tatal bebedinului iar la asta nou am tastatura cu diacritice. Nu le-am folosit inca – dar e bine sa fie.
Insa de cateva zile nu mai tine bateria decat fro 3-4 ore si ma pregatesc de alt drum la service. In weekendul lung in care macu statea in cutie sa fie dus la doctor, m-am intors la ibm-ul meu vechi, am incercat si desktopul (pe care abia il astept sa mai imbatraneasca putin – sa il schimb ghici cu ce) si parca era mai putina lumina in zi. Mergeau mai greu si mai …ciudat. Parca m-as fi intors la spalat de rufe de mana, dupa ce dadusem peste masina automata.
Si acum imi fac curaj nu sa ma duc cu macu la service – ci sa stau fara el cat timp o sa fie in depanare.
deoarece, asa cum am spus, once you go mac …..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s